Pastura – informatii generale si administrare

 

In timp, gratie temperaturii inalte din stupul albinelor, polenul sufera o serie de schimbari structurale si biochimice. Aceasta fermentatie lactica duce la obtinerea unor proprietati nutritive unice. In aproximativ 90 de zile, polenul devine astfel pastura.

Pastura are o compozitie aparte, fiind foarte bogata in zaharuri simple, enzime, vitamina K si aminoacizi. Aciditatea sa ridicata o face extrem de usor de asimilat de catre organismul uman. Studiile arata ca valoarea nutritiva si antibiotica a pasturii este de trei ori mai ridicata decat cea a polenului crud. Mai mult decat atat, gratie continutului sau ridicat de seleniu, pastura este considerata si un detoxifiant incredibil de puternic. In general, pastura este sugerata persoanelor ce se lupta cu tulburari digestive, anemie, probleme cu prostata sau ficatul.

Ca si utilizare, se recomanda administrarea unei lingurite (aproximativ trei grame), in fiecare zi. Pastura trebuie depozitata la loc ferit de caldura si umezeala, in ambalajul ei original.